Green Dog Svalbard

En levende kennel

Green Dog Svalbard ligger i Bolterdalen og ledes av Martin Munck & Karina Bernlow. De kom til Svalbard etter mange år på Øst-Grønland, hvor de livnærte seg av jakt og turisme

Green Dog skiller seg fra andre kommersielle hundekenneler på Svalbard, ettersom hundene er en blanding mellom grønlandshunden og husky – og også fordi familien bestående av 2 voksne og 4 barn – og guidene – bor på kennelen året rundt.

Vi setter hundenes velferd fremfor alt, så det var et naturlig valg å bo på kennelen for å kunne være til stede med våre 4 beinete venner, til enhver tid. Når hundene våre skal pensjoneres, legger vi stor vekt på å finne nye familier til dem, og dette har resultert i mange lykkelige forhold. Du kan lese om noen av pensjonistene våre på bloggen vår, på denne nettside.

Kennelen er delt inn i mindre kenneler, så hver guide er ansvarlig for sin egen kennel med 6 hundespann (30 hunder), som bare han bruker på turer. Dette betyr at våre sledeturer består av relativt små grupper på opptil 8 gjester – og alltid med guidenes egne hunder.

En del av hundeforet blir fangstet av paret selv. Videre er alle hundehus og hundesleder bygget på stedet. Hundesleden er en modernisert versjon av den grønlandske jaktsleden, og overalt på den levende kennelen finner du spor etter familiens grønlandske fortid. Alt dette skaper en annen og veldig personlig atmosfære for de besøkende. Det er ikke uvanlig å finne Martin i ferd med å bygge en ny hundeslede eller lekeutstyr for barna – eller å se guidene kutte opp selkjøtt til hundefor, når du besøker Green Dog sin kennel.

Green Dog blir ofte besøkt av lokale skoleklasser og barnehager, som stedet tydelig viser, med sin egen trampoline, husker og sandkasse. For ikke å snakke om piratskipet og slottet! Her finner du nesten alltid valper hele året, og det er noe som får alle besøkende i godt humør!

Kontakt oss

9:00-16:00 (GMT+2)

Våre mest populære turer

Dette er en veldig fin aktivitet for alle barn, uansett alder. Bli med til vår hundekennel i Bolterdalen for noen timers moro med hunder, i snøen og på hytta.
NOK 395
Polarnatten er en spesielt stemningsfull tid av året, og hundesledetur under stjernehimmelen, dansende nordlys, glitrende måneskinn eller den svarte himmelenss kontrast til den hvite snøen – er en opplevelse man ikke bør gå glipp av.
Per person
NOK 1.590
En fin tur for alle som vil oppleve det hengivne samspillet mellom mennesker og dyr som oppstår ute i naturen.
Per person
NOK 1.590
Kjør ditt eget hundespann til en fantastisk isgrotte. I isgrotten er hodelyktene eneste lyskilde og vi opplever is som få mennesker har sett.
Per person
NOK 2.790
Opplev det beste av arktis på dette 3 dagers eventyr med hundeslede og overnatting i fangstmannshytta
Per person
NOK 14.900
Opplev Svalbards vinter, magisk natur, isgrotte, hundesledekjøring og hytteliv.Her får du det beste av Svalbard på bare 2 dager!
Per person
NOK 9.900

Sign up for the newsletter

Sign up for our newsletter and receive news, exciting stories and offers directly in your mail. The newsletter will only be available in English.

© 2021 - Alle rettigheter forbeholdes

Rull til toppen

Sign up for the newsletter

Sign up for our newsletter and receive news, exciting stories and offers directly in your mail. The newsletter will only be available in English.

Vanskelighetsgrader

SG1
Passer for alle
SG2
Passer for de fleste
SG3
Passer for de med normalt god form
SG4
Passer for de med over gjennomsnittet god form
SG5
Denne aktivitet krever veldig god fysisk form

Avbestilling

  • Ved avbestilling inntil 22 dager før aktivitet full refusjon
  • Ved avbestilling 21-8 dager før aktivitet 50 % refusjon
  • 7 – 0 dager før aktivitet regnes for en ”no show” og berettiger derfor ikke til refusjon.
  • Har man en reiseforsikring kan man søke forsikringsselskapet om refusjon mot legeerklæring.
  • Velger Green Dog å kansellere en tur, får du full refusjon!