Jobb hos Green Dog

INGEN LEDIGE JOBB​

Just nå har vi ingen ledige jobb, men du er velkommen til å laste opp din CV, søknad og referanser. Da vil vi kontakte deg etter behov.​
Guide
Hunder og hav NO
Green Dog Svalbard søker kontinuerlig etter guider med minimum 1 års erfaring med hundekjøring.
Dog handler
Green Dog Svalbard leter kontinuerlig etter dog handlers, gjerne med erfaring fra jordbruk og lignendes.
Et givende arbeid

Å jobbe som handler eller guide for Green Dog Svalbard er en givende jobb, men det kan være fysisk utmattende, spesielt i begynnelsen. Hvis du tidligere har jobbet som sledehundeguide, vil du vite hva du kan forvente. Hvis du er ny på det hele, er du enten i form eller kommer i form i løpet av de neste ukene.

Avhengig av om du begynner som handler og kanskje senere blir guide eller som guide fra begynnelsen (og kanskje også noen ganger «handler»), vil jobben være ganske annerledes. Handlere tar seg av det daglige arbeidet til kennelen. De plukker bæsj ved hundene, mater, tilbereder mat og har en rekke praktiske oppgaver. De er uerstattelige i forhold til å holde en kennel med 300 hunder i gang, og de kan gjøre guidens arbeidsdag mye enklere hvis han viser dem respekten de fortjener, for det harde arbeidet de gjør.

Som guide er du ansvarlig for 30 hunder som spenner fra 20 kg Alaskan huskies til 40 kg tunge grønlandshunder og blandinger mellom de to. Dette innebærer en masse bæsj plukking og fôring med løfting av tunge bøtter/bokser til frokost, snacks og middag (og vann om sommeren), sårpleie, medisiner og mye mer. En guide tar seg av opptil 8 gjester og tar ut på egen hånd med 4 sleder på turer, som varer fra noen timer og opp til 3 dager. Guiden tar seg av gjestene helt fra henting i byen til de blir levert igjen og er ansvarlig for å få dem kledd i varme drakter/luer /hansker; Guiden orienterer gjestene grundig og sørger for dem på turen. Guiden gir gjestene mat / kaffe / osv underveis, guider dem gjennom isgrotta eller over en isbre og returnerer dem til byen i ett stykke.

Selv om hunderne er utroligt vennlige, kan de være en håndfull når de blir begeistret, og noen ganger må du trå til hvis de slåss. Noen ganger være litt slidsomt å få to om gangen til sledene uten å falle med ansiktet i snøen. Men å finne sin favoritthund og å slede i det fantastiske landskapet i Bolterdalen er det hele verdt og mere til.

På Svalbard er det viktig å bære en rifle (og en signalpistol) for isbjørnbeskyttelse når du er på tur, men forhåpentligvis trenger du aldri bruke den. Der finnes en skytebane i Longyearbyen og du blir undervist i hvordan du bruker riflen (og hvordan du holder den i god stand). Det er gøy å gå på skytebanen med kollegaene dine etter jobb, for å øve.

Et annet viktig verktøy er en GPS for å navigere i dårlig sikt (snøstormer eller tåke) og for å hjelpe deg med å finne veien i den polare natten (vanskelig å navigere når du ikke kan se landemerker).

Innkvartering tilbys på stedet ved kennelen (10 km utenfor Longyearbyen) og kan variere fra enkle, men koselige hytter (enkelt eller delt, med strøm og et kjøkken, men ikke rennende vann) til delte hytter med rennende vann. Du får vann til matlaging på kennelen, vasker klær der og tar en tur med kollegene til byen for å ta en dusj i treningsstudioet. Longyearbyen har alt du trenger og mer til, og samfunnet er utrolig innbydende. I tillegg ser det ut til å være en ny festival / arrangement i byen hver måned.

Karina og Martin er fantastiske ledere som tar godt vare på sine handlere og guider, og Svalbard er et fantastisk vakkert sted. Dyrelivet er fantastisk, og det er ikke noe bedre enn å se din første isbjørn, arktisk rev eller hvalross, og den komiske, kortbeinte Svalbard-reinen er både morsom å se på og deilig å spise.

Carina Gsottbauer

Fantastiske naturopplevelser

Fantastiske natur-opplevelser

Kontakt oss

9:00-11:00 (GMT+2)

Skroll til toppen

Vanskelighetsgrader

SG1
Passer for alle
SG2
Passer for de fleste
SG3
Passer for de med normalt god form
SG4
Passer for de med over gjennomsnittet god form
SG5
Denne aktivitet krever veldig god fysisk form

Avbestilling

  • Ved avbestilling inntil 22 dager før aktivitet full refusjon.
  • Ved avbestilling 21-8 dager før aktivitet 50 % refusjon.
  • 7 – 0 dager før aktivitet regnes for en ”no show” og berettiger derfor ikke til refusjon.
  • Har man en reiseforsikring kan man søke forsikringsselskapet om refusjon mot legeerklæring.
  • Velger Green Dog å kansellere en tur, får du full refusjon!

Gavekort

Fyll ut skjemaet og motta informasjon om betaling og levering av gavekortet

Sign up for the newsletter

Sign up for our newsletter and receive news, exciting stories and offers directly in your mail. The newsletter will only be available in English.