Siva og Scooby

Dette er historien om Siva og Scooby, to Green Dog “goldies” som ble adoptert og flyttet til fastlands-Norge. 

Historien om Siva og Scooby er ganske søt, da de begge to bodde på den samme kennelen på fastlandet før de flyttet til Green Dog på Svalbard. Scooby er nå 12 år gammel, Siva er 11, og de er tilbake på fastlandet sammen, etter et eventyrlig liv på Svalbard. 

På Svalbard løp Siva og Scooby på ulike lag, men de var begge gode arbeidere og viste seg å være utmerkede sledehunder. Scooby var en fantastisk lederhund, og han gikk som den aller første i spannet sitt. Siva var best som chase-lead, og hun løp bak den forreste sleden på turer. De elsket begge jobben deres og stortrives som sledehunder i Arktis. 

I en alder av 9 år ble Siva pensjonert og adoptert av Lesley og Trond, som bor i Lommedalen på fastlands-Norge. Siva fant raskt plassen hennes på sofaen og Jack Russell terrieren Jimi, ble hennes gode venn. Jimi og Siva har mange likheter, de liker både mat, kos, å sove og turer gjennom skogen. 

Scooby ble opprinnelig adoptert av en familie i Longyearbyen da han pensjonerte seg kort etter Siva, men de kunne dessverre ikke ha ham boende lengre, og han dro tilbake til Green Dog i tidlig 2023. Da Lesley hørte at Scooby lette etter et nytt hjem, bestemte hun seg for å adoptere ham også. Etter at alt papirarbeidet var blitt organisert, fløy Scooby ned til fastlandet i september 2023. Han fant fort plassen sin på sofaen ved siden av Siva og Jimi. Scooby og Siva var overlykkelige over å se hverandre igjen, og det virket som om de begge gjenkjente den andre, selv etter flere år fra hverandre. 

I dag lever Siva og Scooby lykkelige sammen. De liker å dele den samme sengen, og de elsker begge å dra til hundeparken, og på gåturer. Begge hunder er utrolige søte av natur, de er snille med andre hunder, barn og mennesker. Nå som den kalde vinteren har satt seg inn, tilbringer Scooby dagen foran peisen i kurven sin, mens Siva ligger krøllet sammen på sofaen like ved. De ligger og drømmer om å løpe sammen på Svalbard, stedet der de deler så mange minner. Scooby og Siva vil leve sine siste år sammen i Lommedalen, der de kan nyte deres pensjonisttilværelse på sofaen.  

DEL DETTE BLOGGPOSTET

Relaterte blogginnlegg

Blogginnlegg

Fantastiske Lotte!

I slutten av 2018 hadde vi bestemt oss – vi skulle adoptere en pensjonert sledehund fra Svalbard og la den flytte inn i vårt hjem, et lite antall kilometer fra

Blogginnlegg

To års eventyr på Svalbard

På Green Dog Svalbard har hver guide ansvar for 30 hunder. På kort tid blir de 30 hundene dine beste venner. Det meste av ens dag går med dem. Hver

Skroll til toppen

Vanskelighetsgrader

SG1
Passer for alle
SG2
Passer for de fleste
SG3
Passer for de med normalt god form
SG4
Passer for de med over gjennomsnittet god form
SG5
Denne aktivitet krever veldig god fysisk form

Avbestilling

  • Ved avbestilling inntil 22 dager før aktivitet full refusjon.
  • Ved avbestilling 21-8 dager før aktivitet 50 % refusjon.
  • 7 – 0 dager før aktivitet regnes for en ”no show” og berettiger derfor ikke til refusjon.
  • Har man en reiseforsikring kan man søke forsikringsselskapet om refusjon mot legeerklæring.
  • Velger Green Dog å kansellere en tur, får du full refusjon!

Gavekort

Fyll ut skjemaet og motta informasjon om betaling og levering av gavekortet

Sign up for the newsletter

Sign up for our newsletter and receive news, exciting stories and offers directly in your mail. The newsletter will only be available in English.