Hva kan jeg gjøre  i Januar?:

Fra begynnelsen av januar starter Green Dog Svalbard sine heldags hundesledeturer til isgrotta i Scott Turner breen. Hver høst går vi til fots gjennom Bolterdalen og opp til breen, for å markere mulige innganger for den kommende vinteren. Tidlig i januar, returnerer vi for å grave ut inngangen. Vi har også satt opp en igloo med reinskinn på gulvet, som brukes til kaffe og lunsjpauser på vår isgrottetur. Blålyset returnerer fort fra januar, og det er en veldig spesiell følelse å kjøre på hundeslede opp til breen og gå ned i den dypfrosne hulen. Vi tilbyr også 1/2 dags hundesledeturer i Bolterdalen to ganger hver dag. Januar er også den måneden, hvor vi starter opp overnattingsturer til Foxdalhytta. Denne korte ekspedisjonen egner seg når du ikke har så mye tid - og også, hvis du foretrekker en liten gruppe (maks 5 gjester). Overnattingsturen starter på Green Dog sin kennel og besøker isgrotten på vei til Foxdalhytta, hvor du bor for natten. Hvis du er interessert i en lengere hundesledeekspedisjon, anbefaler vi 3 dagers hundesledetur til Spitsbergen Lodge og Foxdal.


Link til hundesledetur til isgrotte

Link til nordlyssafari med hundespann- 4 timer

Link til Foxdal hundeslede ekspedisjon

Link til Spitsbergen Lodge ekspedisjon


 Green Dog kennel i Januar

Hva kan jeg gjøre i Februar?: 

I februar har lyset allerede endret seg mye og selv om Longyearbyen først feirer solens tilbakekomst i midten av mars, kan vi allerede se solen i Bolterdalen i slutten av februar. Februar er kjent for sine fantastiske blå farger og for mange lokale folk er dette favorittmåneden. Green Dog Svalbard tilbyr to daglige hundesledeturer i Bolterdalen, klokken 8.30 og 15. Vi tilbyr også heldags hundesledetur til den frosne isgrotte i Scott Turner breen og to overnattingsturer i enten i den koselige, lille hytta ved inngangen til Foxdalen eller på Spitsbergen luksus lodge.
 
Link til hundesledetur til isgrotte

Link til 4 timers hundesledetur i Bolterdalen
Link til hundesledeekspedisjon til Foxdalen

Link til Spitsbergen Lodge hundesledetur


 Green dog dogsledgetrip to Scott Turner glacier

Hva kan jeg gjøre i Mars?: 


I mars nærmer vi oss midnattsol hvilket betyr at her er lyst 24 timer i døgnet. Vi ser vanligvis mye

dyreliv rundt Green Dogs kennel på den tiden .... rype og små grupper av rein kommer ganske nær stasjonen og det er ikke uvanlig å bli ønsket velkommen av en rein, når man ankommer til hundegården. I mars anbefaler vi hundesledetur til isgrotten i Scott Turner breen, som er inklusive oppsamling i Longyearbyen hver dag kl 10 og avsetning mellom 16 og 17. Kjør ditt eget hundesledespann opp på breen og besøk en utrolig vakker isgrotte, som har en konstant temperatur på minus 2 grader C. Utenfor grotta har vi bygget igloo hvor vi serverer lunsj og kaffe til våre gjester. Green Dog Svalbard tilbyr også to daglige hundesledeturer gjennom Bolterdalen og sledeekspedisjon til Foxdal (2 dager) og lodge/Foxdal (3 dager)
 

Link til hundesledetur til isgrotta

Link til halvdags hundesledetur i Bolterdalen

Link til Foxdal ekspedisjon (2 dager)

Link til Lodge/Foxdal ekspedisjon (3 dager)

 Green Dog sledgetrip to the Scott Turner icecave

Hva kan jeg gjøre i April?:

April er høysesong for hundesledekjøring ... sledeforholdene er perfekte, det er midnattssol og det finnes massevis av aktiviteter som skjer i og utenfor Longyearbyen. Bli med på heldagstur på hundeslede til isgrotten i Scott Turner breen. Vi setter opp en igloo på breen, men vanligvis er været så fint i april at vi kan sitte på reinsdyrskinn utenfor  og nyte vår lunsj. Vi tilbyr også to daglige kortere hundesledeturer i Bolterdalen - alle turene er med pick up/drop off  i Longyearbyen og turutstyr er inkludert - såsom dress, lue, hansker, støvler og hals. Bli med oss på et hundesledeeventyr i Svalbards villmark og et kort besøk i vår sledehundekennel ved inngangen til Bolterdalen.

Hundesledeekspedisjon til Foxdal (2 dager) / Lodge (3 dager) er fortsatt muligt i April.
 

Link til hundesledetur til isgrotte

Link til halvdagstur i Bolterdalen

Link til Foxdal Ekspedisjon (2 dager)

Link til Lodge ekspedisjon (3 dager)
 

 Dogsledding with Green Dog Svalbard

Hva kan jeg gjøre i Mai?:

Mai er vanligvis den siste måneden av vintersesongen, hvor vi fortsatt kan kjøre hundeslede i Bolterdalen. Vi tilbyr vanligvis halvdags hundesledetur i Bolterdalen og heldags hundesledetur til isgrotta til rundt midten / slutten av mai - det avhenger av forholdene fra år til år.  Så snart vi har stoppet hundekjøring i dalen, forlenger vi umiddelbart sledesesonen ved å flytte opp til toppen av gruve 7 fjellet, hvor det er mulig å kjøre hundeslede i hele juni. Dette er en helt spesiell opplevelse, og du kommer til å være en del av hele pakken - hundene må flyttes i en trailer fra kennelen til fjellet; hundene må seles på og spennes for sleden, som du og en annen gjest styrer etter tur. Ta barn med på ned til 6 år på denne turen og la dem leke med hvalpene i hundegården etterpå! I første halvdel av Maj , tilbyr vi fortsat hundesledeekspedisjon til Foxdal/Spitsbergen Lodge.
 


Link til hundesledetur til isgrotte

Link til halvdags hundesledetur i Bolterdalen

Link til Hundesledeekspedisjon Foxdal (2dager)

Link til Hundesledeekspedisjon Lodge (3 dager)


  

 Green Dog Svalbard

Hva kan jeg gjøre i Juni?:

I juni smelter all snøen, men vi utvider sesongen ved å flytte hunder og slede opp på  Foxfonna isbreen på toppen av gruve 7 fjellet .Vi stopper vanligvis disse turene rundt 20 juni og bytter til tur på hjul, som også er en stor - og morsom - opplevelse. Vi tilbyr to daglige hundevognsturer og vi begynner også fottur i Bolterdalen - en aktivitet som egner seg for de fleste. 
 

Link til Foxfonna hundeslede ekspedisjon

Link til familie vandring i Bolterdalen
Link til hundekjøring på hjul


 

 Go Dogsledging with Green Dog Svalbard!

Hva kan jeg gjøre i juli?:

Juli er høyarktisk sommer og til tross for breddegraden, blir Svalbard utrolig grønn og her finnes mange blomster, sopp og et livlig fugleliv om sommeren. Vi tilbyr to daglige hundevognturer der du selv styrer en hundevogn med 6 hunder foran. Hvis du ikke føler deg trygg på å gjøre dette, tilbyr vi at du kan sitte på hos vår guide. Green Dog Svalbard tilbyr også to daglige  vandreturer med utgangspunkt fra vår kennel. Fra første juli tilbyr vi heldags Foxfonna fottur med kløvhund. Denne fotturen er for den erfarne turgåer siden det ikke finns stier i området. Vi kjører opp til toppen av gruve 7 fjellet og starter derfra turen som vil ta oss over Foxfonna breen til en vedlig fin utsikt over Adventdalen. Lunsj på Foxdalshytta og etterpå vandrer vi retur gjennom adventdalen og passerer på veien Camp Barentz, som er en kopi av William Barentz 'overvintringshytte.
 

Link til familie Vandring

Link til hundevognstur

Link til Foxfonna vandretur


 

 Green Dog Svalbard

Hva kan jeg gjøre i August?:

Den arktiske høst starter allerede i august og du vil se hvordan fargene skifter fra grønt til orange, rød og brun. For mange fastboende er høsten den vakreste tiden av året, siden fargene er veldig fine - også på himmelen, siden midnattssolen slutter og vi begynner å se solnedganger igjen.
Vi tilbyr to daglige hundevognsturer med henting i byen kl 09/15.
Du kan også delta på familie vandring i Bolterdalen- en 3,5 timers tur som passer med flyet ditt hvis du har avreise på dagen. Foxfonna fjellturen er veldig fin å bli med på spesielt i denne måneden siden du får oppleve alle de vakre fargene i Adventdalen. Vi kjører deg til isbreen på toppen av gruve 7 fjellet og derfra vil vandreturen begynne!
 


Link til familie Vandring i Bolterdalen

Link til hundekjøring på hjul

Link til Foxfonna heldags vandretur
 

Green Dog Svalbard

Hva kan jeg gjøre i September?:

September - den vakre ,arktiske høst, som teller mange farger, selv om vi ikke har noen trær på Svalbard! Vi tilbyr to daglige turer med hundevogn, som starter med pick up i byen og transport ut til vår nye hundegård som ligger rett ved veien i Adventdalen, hvor du skal kjøre din hundevogn.  
 


Link til hundekjøring på hjul


 

Fossilhunting with Green Dog Svalbard

Hva kan jeg gjøre i Oktober?:

Oktober er den mest rolige måned i året og velegnet hvis du foretrekker å oppleve øya i et roligere tempo . Vi kan få den første snøen allerede nå, og vi kan også begynne å se nordlyset som vanligvis er veldig klart på denne tiden av året. Vi tilbyr to daglige turer med hundevogn - vi plukker deg opp i byen og kjærer deg ntil mhundegården der du kler deg om (støvler, dress, lue, hansker og hals). Nyt en tur med hund i det tiltagende mørke og se Svalbards solnedgang for siste gang i år!
 

Link til hundetur på hjul
 


Hva kan jeg gjøre i November?:

Vi begynner å tilby 4 timers hundesledeturer i polarmørket - forhåpentligvis fra 1. november om det finnes nok snø. Det er en veldig spesiell følelse å dra på hundesledetur i mørket ... Du kan ane fjellets konturer i mørket og på en skyfri dag, vil du slede under det flotte nordlyset.

 


Link til Nordlyssafari hundesledetur


 

Green Dog Svalbard

Hva kan jeg gjøre i Desember?:

Har du problemer med å komme i den rette julestemningen, så reis til Svalbard i desember! Vi tilbyr  to daglige 4 timers sledeturer i polarnatten med pick up/drop off i byen. Vi har sledeutstyr til deg, og du kommer til å styre en hundeslede med et team på 5-6 huskyer foran.


Link til nordlyssafari med hundespann, 4 timerJulebord hoss Green Dog Svalbard

Green Dog, Bolterdalen, 9170 Longyearbyen, Svalbard - T: +47 7902 6100
greendogsvalbard@gmail.com

WWF Bedriftsfadder
CO2-neutral.gif
miljofyrtarn_lille.png
Green Dog på Facebook - Besøk oss på Facebook
Green Dog Svalbard Media
Link til vår Tripadvisor
Feedback, support & Information - Decor Web
Kryds-luk.png