Turer
Her finner du våre turer - i mørketiden tilbyr vi 4 timers sledetur i polarnatten ; fra januar tilbyr vi halvdagstur med hundeslede og heldagstur til isgrotta med hundeslede i små grupper med max 8 gjester pr guide. Sommer tilbyr vi halvdagsturer i hundevogn i Adventdalen og Bjørndalen, guidet fossiljakt med kløvhund på Longyearbreen og heldagsvandretur over Foxfonna , også med kløvhund. Fra maj til juni er det muligt å kjøre hundeslede på Foxfonna breen og i løpet af vintersesonen tilbyr vi flere sledeturer med overnatting - se hundeslede til foxdalshytta og med hundeslede til Spitsbergen Lodge. Se også vårt online katalog med dagsturer Her
Titel:
Hundesledeekspedisjon,3 dager,Max 5 gjester,Januar-Maj
Details:

Vi henter deg på hotellet kl 0900 og kjører til Green Dog sin hundegård i Bolterdalen, hvor fra ekspedisjonen skal starte! Som det første får dere skikkelig sledetøy, heldress, støvler, lue votter, ski briller og hals. Her etter gir guiden en grundig instruksjon i hundesledekjøring. Vi hjelper alle til med å sele opp hundene og spenne dem foran sledene. Guiden kjører først i lag med en eller to gjest, og 10 – 12 bikkjer. Resten av deltakerne kjører to og to sammen med et 6 hundespann. Før start er det mye glade og forventningsfulle hundebjeff, men så snart vi er i gang legger stillheten seg  og Svalbards natur kan nytes og oppleves i fulle drag

Etter ca 2 timer når vi frem til isgrotten. Før vi med hjelme og pandelamper beveger os ned i breens fantastiske indre, spiser vi lunch i vores snø iglo. Imens får hundene en hvil og litt å spise så de er klar for neste etappe. Isgrotten dannes om sommeren av smeltevann som renner gjennom breen, men i løpet av vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kalde luften i breens indre.

Etter besøket i isbreens indre kjører vi i høyt tempo ned gjennom moren og ut gjennom Bolterdalen. Vi fortsetter til Foxdalen hvor vår koselige lille hytte venter. Med fyr i ovnen blir det fort varmt og imens forer vi hundene. Om ikke nordlyset lokker oss ut av hytta for å fotografere utpå kvelden, fyller vi kvelden med å kose oss. Med god mat, historier og hyttevarmen til det er på tide å krype i soveposene.

Green Dog  sørger for soveposer, liggeunderlag og mat for dere.

Neste morgen spenner vi hundene for og fortsetter inn mot Jansonhaugen  og Adventdale.  Den vide, vakre Adventdalen snevrer seg snart inn og vi opplever fjellene enda tettere på og vi følger elveleiets vei som snirkler seg innover i landet. Vi fortsætter ind i Eskerdalen og kanske Sassendalen i spennende og variert terreng. Kanske vi spiser lunch ved en frossen foss, tett på mundingen av Sassendalen.  Etter en god dagsetappe bak slede  ankommer vi Spitsbergen Lodge. Lodgen er en flott hytte med strøm, soverom med køyesenger, stue og kjøkken. I februar og mars, når lyset er magisk og der timene med dagslys er begrenset, er det herlig etter en dag på sledetur å nyte kvelden i komfortable omgivelser. Alle hjelper til med å stelle og mate hundene før vi selv spiser middag og koser oss i den varme, behagelige hytta.

Neste dag kjører vi mot mot vest, og om tiden og været er til det når vi et stykke op i Helvetiadalen før vi atter kjøre mot Bolterdalen. Hundene fryder seg over å være på tur og vi blir bedre kjent med hver enkelte av dem og deres personlighet. Siste etappe inn til Green Dog er avslutningen på vår tredagers reise med hundene. Vi er tilbake på hotellet ca mellem 15 og 18.


 

  • Når: Februar til Mai. Se kapasitet ,priser og datoer ved å trykke bookinglenken herunder!
  • Vennligst bemerk at guiden STARTER med å hente gjester fra hotellene kl 9!
  • Varighet: tre dager,to netter. Pick up avgangsdag fra hotell 9.00/retur dagen etter mellem 15 og 18.
  • Inkludert: full forpleining/sovepose/dress,hansker&lue. Alle gjester får egen Green Dog buff som kan beholdes etter turen!
  • Min/Max antall deltagere: Min 2/max 5
  • Min alder:  12 år.
  • Normal helse.

Ved avbestilling inntil 22 dager før aktivitet, full refusjon. Ved avbestilling 21-8 dager før aktivitet,50% refusion. 7-0 dager før aktivitet regnes for en "no show" og berettiger derfor ikke til refusjon. Har man en reiseforsikring kan man søke forsikringsselskapet om refusjon mot legeerklæring.

Vi sørger for varmedress, vinterstøvler, lue, skibriller, mat for dere, samt guide, hunde og sledene!

Velger Green Dog å kansellere en tur, får du full refusjon!


 

 
  1. BOOKING:
    >>Hundesledeekspedisjon,3 dager,Max 5 gjester,Januar-Maj
Photo multi:
BOOKING

Green Dog, Bolterdalen, 9170 Longyearbyen, Svalbard - T: +47 7902 6100
greendogsvalbard@gmail.com

mcvs_acc_opt_hrz_121_3x
WWF Bedriftsfadder
CO2-neutral.gif
miljofyrtarn_lille.png
Green Dog på Facebook - Besøk oss på Facebook
Green Dog Svalbard Media
Link til vår Tripadvisor
Feedback, support & Information - Decor Web
Kryds-luk.png